Frånvaroanmälan

Anmäla frånvaro

Frånvaroanmälan skall alltid göras via Skolplattformen Frånvaro/Närvaro. Där kan man anmäla frånvaro hel dag eller del av dag. Elever och vårdnadshavare kan ävan få en överblick över elevens frånvaro.

All frånvaro skall anmälas innan kl.08.30 varje dag eleven är frånvarande.

Du som är myndig elev kommer in i Frånvaro/Närvaro via skolans hemsida. Logga in med ditt AD-konto och lösenord.

Inloggningsalternativ för vårdnadshavare (fliken Medborgare):

Bank ID eller Mobilt Bank ID
Telia eller Stockholms stads tjänstekort

Manual för vårdnadshavare finns här.

Ledighet

All ledighet utöver skolans planerade lovdagar måste du ansöka om minst 1 vecka i förväg. Detta görs via Skolplatformen Frånvaro/Närvaro.

Mentorn, eller rektorn om ledigheten avser mer än tre skoldagar, får bevilja en elev ledighet från skolarbetet för enskilda angelägenheter.

Kom ihåg att anmäla din frånvaro

Det är viktigt att du anmäler dig frånvarande samt söker ledigt när du tänker resa bort. Är du borta från skolan utan att gjort det räknas din frånvaro som icke anmäld och då kan du förlora rätten till studiemedel.